Return to site

Temporarily out of service

Revin cu noutati cand ma fac bine
M-am defectat temporar
Suspiciunea de Helicobacter Pylori s-a adeverit, asa ca de 2 luni nu am mai postat nimic pentru ca mi-a fost rau si am fost pe regim de ulcer si nu pe dieta Limitless.
Am zis ca postez un update ca sa nu creada cineva..sau Universul cum a am renuntat. Nicidecum. #EUPOT si merg mai departe cu Limitless imediat ce omor bacteria. Pana acum scorul e 1-0 in favoarea bacteriei. Dupa prima cura de tratament cu antibiotice puternice + tratemente naturiste & homeopate in paralel inca nu a murit. Acum am inceput atacul nr 2, mai multe medicamente in schema si mai multa experienta in a manca "alcalin". Doamne ajuta!
Despre bacteria "vietii"
Pentru cei care nu au avut vreun caz de un cunoscut care se lupta cu Helicobacter, pot sa spun pe scurt ca:
  • e o bacterie care se stabileste in peretele stomacului si sapa pana face rana (gastrita) sau gaura (ulcer) sau si mai rau cancer
  • e atipica deoarece traieste in acidul din stomac si e foarte rezistenta la antibiotice si tratament
  • se manifesta in prima faza ca aciditate care iti vine pe gat, balonari, durere de stomac ce seamna foarte bine cu senzatia ca te doare stomacul de foame
  • ulterior se duce in dureri foarte mari imediat cand mananci (indiferent ce mananci) si cu dureri si mai mari noaptea (genul care te paralizeaza in pat de durere, te doare stomacul pana in spate si o senzatie puternica de frig asociata cu durerea asta)
Se depisteaza facand o analiza din materii fecale (costa in jur de 100lei si nu intra pe niciun abonament de clinica privata indiferent de cat de mare e abonamentul) si se trateaza cu o combinatie de pansamente stomacale si antibiotice foarte puternice. 
Te simti mai ok cand iei pansamente stomacale (gen Nexium + Maalox) si cand mananci chestii care absorb acidul din stomac: paine, paste, lapte, etc. Ciudat e ca poti sa manci lamaie si e ok, dar la portocale si rosii face urat. Ca regula de nutritie trebuie mancat totul fiert, nimic crud (aici e trist ca fructele nu mai merg decat in compot si salate deloc) cu cat mai putin zahar/ciocolata barem in perioada de inceput si fara nuci/caju/migdale/etc (pe mine de la astea m-a durut cel mai tare stomacul). De asemenea ajuta (la inceput barem) sa mananci portii foarte mici ca sa nu dilatezi peretii stomacului si sa nu "deranjezi/trezesti" bacteria.
De retinut pentru Limitless
Incercand sa mananc painici dar care sa fie si in linie cat de cat cu Limitless, am descoperit la Lidl crackersii de mai jos si care nu doar ca sunt mai gustosi decat Wassa, dar sunt si mult mai ieftini - costa in jur de 2,5 lei la Lidl. Au doua feluri, insa cei rosii cu susan mi s-au parut cei mai gustosi (atat de gustosi cat pot sa fie niste crakersi de dieta).
broken image
Revin cu detalii si noutati dupa ce castig lupta cu bacteria. Pana atunci #EUPOT ramane starea de spirit. :)