Return to site

Prima evaluare

3 saptamani = 3 kg date jos

Am inceput bine

Miercuri am fost la prima evaluare si concluziile au fost:

- 3 kg date jos, din care 2 de grasime si unul de apa

- partea de hidratare s-a imbunatatit

- Au Mai Ramas 32kg de dat jos

Tania de la Revvolution este atat de draguta si de dedicata incat am plecat de acolo motivata sa fac mai bine pana la evaluarea urmatoare. A mai pus si Andra o caramida la motivatia mea pentru ca atunci cand am ajuns la ei era ora de gustare si Andra tocmai isi facuse iaurt de baut cu tarate. Si e tare bine cand simti ca nu esti singur ;)

Ultima perioada

Pentru ca parte din timp nu am fost la birou programul meu de masa a fost putin dat peste cap, asa ca ultima perioada a fost despre a gasi un echilibru, despre a ma redresa de fiecare data cand intarziam sa mananc si despre a face tot procesul sa fie frumos si usor de dus.

Una dintre variantele prin care sa pot totusi sa mananc ce am "chef" a fost ca sa iau meniul si sa nu il respect strict pe zile. Adica nu trebuie sa mananc ce e luni fix luni daca nu am chef. Asa ca luni ma uitam pe toata saptamana si imi alegeam de acolo un mic dejun de care aveam chef atunci. Il taiam de pe lista si la fel cu fiecare masa. Astfel inca respectam cantitatile, ingredintele, orele de masa doar ca intr-o zi puteam sa am mic dejul de luni, prima gustare de vineri, pranzul de joi, gustarea 2 de luni si cina de marti.  Odata mancate mesele si taiate de pe lista pe sfarsitul saptamanii ramaneau tot mai putin optiuni dintre care sa aleg, insa stiind ca vine weekendul parca nu parea greu.

Mersul la nunta cand esti la dieta

Vineri am fost la nunta unei prietene dragi. Nu am mai fost la o nunta, cred ca de....6ani :) Stiam ca meniul de nunta nu are cum sa fie in linie cu dieta mea, asa ca am zis ca seara respectiva o sa fie o exceptie. Surprinzator, daca ai putina grija meniul de nunta poate sa fie destul de apropiat de cel din dieta. Sa explic de ce spun asta:

  1. am avut grija sa mananc gustarea 2, chiar inainte sa plec spre  nunta, astfel cand au venit cu aperitivul nu imi era foame si am putut sa gandesc rational si sa aleg ce mananc din farfurie. Am vazut ca avea 2 scobitori cu rosii chery si mini-mozzarela & busuioc, adica salata Caprese. Perfect, asta am si eu in dieta. Apoi terina cu crema de branza cu ierburi. Dau branza jos de pe paine, o pun peste o frunza de salata de decor din farfurie si acum e si aceasta in linie cu dieta. Mai mananc putina salata cu prosciutto crudo  si las in farfurie restul care nu erau chiar potrivite cu dieta.
  2. pana la primul fel de mancare, am dansat si am avut o gramada de activitati, astfel incat au trecut 2 ore intre gustare si urmatoarea masa, orea in care am ars ceva calorii.
  3. primul fel de mancare a fost somon & file de dorada  la gratar cu orez basmati si morcovi mici la abur. Excelent! exact ce trebuie, si cantitativ si ca mod de preparare. Acesta a fost masa mea principala.
  4. apoi iar dans si voie buna, discutii cu oameni frumoasi, artificii si timpul a trecut. Din sarmale am gustat dar nu am mancat tot si nu m-am atins nici de paine, nici de mamaliga.
  5. a mai urmat spre dimineata inca un fel cu mai multe tipuri de carne la gratar, cu salata si cu garnitura de cartofi, insa deja nu mai incapea nimic si daca mai era putin loc, acela vroiam sa il pastrez pentru tort. 

Clar, ca atunci cand mananci putin si des, ti se micsoreaza stomacul si chiar si in momentele speciale cand ai putea sa manaci ce si cat vrei, daca asculti de ce iti spune corpul e un echilibru pe care il poti pastra. Asa ca sunt mandra de mine ca la nunta in afara ca am mancat si peste ora mea normala de cina si ca am mancat dulce, m-am tinut destul de bine de meniul de dieta si am imbinat placut cu utilul. Nu mai zic ca am promovat programul Revvolution la masa mea astfel incat nu m-ar mira daca 2-3 dintre ei ar suna la Revvolution sa ceara detalii saptamana viitoare :))

Daca cititi postul acesta, Gabriela & Cosmin va multumesc de invitatie si va doresc inca o data Casa de piatra si sa aveti parte de tot binele din lume!

O noua saptamana

Ma pregatesc de o noua saptamana, cu un nou meniu si fara abateri. Mi-am facut aprovizionarea pe noua varianta de meniu si abia astept sa vad cum o sa decurga lucrurile. Mi-am propus ca in urmatoarele 4 saptamani sa fiu cat mai disciplinata cu orele de masa si sa reduc cat de mult pot abaterile. #EUPOT