Return to site

O saptamana cu putin stil si putina ironie

Putin stil nu a stricat nimanui
Dupa ce sfarsitul saptamanii trecute mie mi-a adus vesti proaste si cu implicatii in viitor, am zis sa ma focusez barem pe ce pot eu sa controlez si pe ce consider eu ca fiind important pentru mine. Asa ca dupa 2 nopti nedormite, am concluzionat ca eu prea multe nu am ce face ca sa schimb lucrurile, le-am lasat sa curga cum o vrea Dumnezeu si oi vedea ce o sa fie. Ca sa compensez "uratul" dintr-o parte a vietii mele, am decis sa o infrumusetez pe alta. Prin urmare am adus putin still in provocarea mea Limitless.
Tania (un om minunat cu o inima de aur) este nutritionistul programului Limitless si ea mi-a trimis un meniu personalizat cu adevarat, in care a tinut cont de ce mi-a facut bine si ce mi-a facut rau luna trecuta si a incercat sa balanseze toate nevoile corpului meu manifestate in prima luna de Limitless. Am zis ca munca ei trebuie rasplatita si cum putin stil nu strica nimanui, am transformat meniul din niste foi A4 printate in niste meniuri/zi care sa arate ca la restaurant. Dupa ce l-am asezat frumos (Canva e o resursa geniala pentru a crea layout-uri frumoase, repede si usor) cum se vede si in imaginea de sus, le-am printat, taiat pe dimensiunea de 13*18cm si le-am pus in 2 rame magnetice pe frigider astfel incat mereu sa vad ce am azi si ce am maine in meniu ca sa stiu ce trebuie sa pregatesc, sa scot din congelator sau daca mai trebuie sa cumpar ceva.
Acum, pe lateralul frigiderului meu, pe langa multitudinea de magneti amintire luati de prin diverse calatorii sau primiti cadou, exista si provocarea mea de a slabi 35kg.
Pentru multi poate parea un detaliu neimportant cum arata meniul, insa pentru mine acest mic artificiu de stil a adus mai multa relaxare (ca nu mai trebuie sa tot foiesc paginile printate ca sa aflu ce am de mancat) si imi aduce aminte de cand eram mica si mergeam la mare, iar la restaurantul hotelului afisau dimineata meniul pentru ziua respectiva,iar in drum spre plaja mereu ma opream sa vad ca avem la masa in acea zi. Cam asa fac si acum, inainte sa ma imbrac si sa plec spre servici, ma uit pe frigider sa vad ce am de mancat in ziua respectiva si modul asta de prezentare mie imi aduce o amintire placuta si un zambet, asa ca pt mine a meritat efortul de a schimba putin forma de prezentare. 
broken image
Pe langa stil, saptamana trecuta a venit si cu putina ironie
Spun asta pentru ca din cauza caldurii, doua lucruri au fost date peste cap: 
    1. in meniul nou aveam fructe de mare, care imi plac la nebunie, si ele au fost cele care mi-au adus aminte de formatul meniului de la restaurantele de la mare. Cand am fost la supermarket sa fac cumparaturile, m-am bucurat ca le-am gasit proaspete si nu a trebuit sa le cumpar congelate - insa pana am ajuns acasa deja se stricasera si miroseau urat asa ca le-am aruncat. Uite asa s-a dus si felul de mancare cu stil din meniul meu, si banii si a trebuit sa ma repliez;
    2. tot din cauza caldurii pofta mea de mancare a scazut considerabil si daca luna trecuta imi era mereu foame seara si simteam nevoia de acea gustare pe la ora 9-10 seara, acum nu mi-a mai trebuit deloc, mai mult, si la celelalte mese am mancat mai putin decat era portia pentru ca nu puteam. Am incercat sa respect orele si sa mananc barem putin din ce aveam in meniu chiar daca nu imi era foame deloc cand suna telefonul sa imi aminteasca ca e ora de masa.
Urmeaza sa ma duc la cumparaturi azi sau maine pentru saptamana urmatoare si o sa cumpar fructe de mare congelate ca se pare ca e o varianta mai sigura pe caldura asta.
Update: Note to myself 1 din postul trecut
Am facut fotografiile asa ca acum muncesc cu interes sa topesc kilogramele ca sa am o serie noua de fotografii mai putin deprimante de privit :D
Note to myself 2 ramane valabil
#EUPOT