Return to site

Cum a inceput totul

si de ce sa slabesti e un vis pentru mine
Decizia
Mi-ar fi placut sa pot spune ca decizia am luat-o stand intr-un hamac pe plaja ca in fotografia de mai sus, dar nu a fost asa. Cand iti e rau si nu mai ai energie nici macar sa rezisti pana la finalul zilei la birou, cand analizele ies de 4-5 ori peste limita maxima, oricat de infricosator suna "sa slabesc 35kg" totusi este ceea ce trebuie facut. 
Initial, cand a inceput sa apara starea de rau si lipsa de energie, am crezut ca e pentru ca m-am ingrasat si uite asa am decis ca trebuie sa slabesc. Am inceput sa caut sa vad ce metoda ar fi potrivita pentru mine. In trecut am mai incercat variante si nu m-am tinut de nici una mai mult de cateva luni. Aveam nevoie de ceva de care sa ma pot tine pe termen lung. Imi ramasese in minte ceva ce citisem in urma cu cativa ani - un program numit Limitless. I-am cautat pe net si am citit despre metoda lor. Mi-a placut ca pe langa nutritie si antrenamente are si componenta de coaching. Eu chiar zilele acestea invat pentru examenul de final ca sa devin Life & Business Coach si stiu cat de mult poate sa ajute coachingul. Pe site-ul lor am gasit povestea Andrei Stanescu si nu stiu ce m-a facut sa ii scriu si sa o intreb despre experienta ei cu Limitless. Am decis sa ne vedem la o cafea sa povestim mai multe. Asa am facut si atunci m-am hotarat sa ma inscriu in program. I-am sunat, am intrebat care sunt pasii si am primit o lista de analize medicale. Le-am facut si cand am primit rezultatele aveam transainazele de 4-5 ori peste limita maxima + multe altele in neregula. Am crezut ca e greseala de laborator, le-am refacut la 2 zile si au iesit la fel. Atunci am lasat deoparte planul cu slabitul si m-am concentrat pe sanatate. Am mers la 6 medici, am facut muuulte alte analize, am investigat o gramada de piste ca in final sa ramanem dupa 3 luni de cercetari cu o banuiala de epuizare pe fond de stres. "Minunat", ce sa zic...
Cum am ajuns aici
Cu cele mai bune intentii cred. Incepand din 2008 am inceput sa ma ingras si in 3 ani al luat 30kg. Nu stiu daca am facut neaparat ceva altfel, dar stiu sigur ce nu am facut: nu m-am abtinut de la dulce si nu am facut sport. In aprilie 2012 am avut o hernie de disc cervicala, a trebuit sa fac sport ca sa vindec hernia si atunci am mai slabit si apoi am incercat sa mentin un stil de viata echilibrat. Totul s-a dus cand am plecat in Canada si locuitul acolo + mancarea de acolo au adaugat kg la loc.
Asa ca iata-ma acum la 90kg, cu 35kg mai mult decat vreau eu. Si cu un nou vis - sa scap de cele 35 de kilograme si sa imi recapat corpul si garderoba inapoi.
Inscrierea in program
Dorinta de a reveni la planul cu slabitul era si mai puternica acum. Asa ca m-am dus si m-am inscris. La inscriere ma intalnesc cu Andra care tocmai terminase un antrenament. Ce coincidenta m-am gandit. Vorbind cu ea mi-a dat seama ca nu e nicio coincidenta, ca ea si-a lasat jobul din corporatie (aceiasi cu mine) si s-a alaturat programului la Program Manager. Cat de tare! Sa am muza care m-a inspirat alaturi de mine in aceasta calatorie. Hmmm :)
Am platit, am vorbit cu Valentin (Vasile) si aveam un plan in cap pentru zilele urmatoare. Doarece dieta a venit putin mai tarziu, planul initial a fost modificat astfel incat inainte sa ajung la cumparaturi, am participat la un seminar de nutritie cu Valentin unde am inteles cum functioneaza lucrurile si ce am de facut. 
Ce am aflat de la Valentin, atat din intalnirea noastra cat si de la seminar, mi s-a parut atat de logic, de studiat si de stintiific incat am avut senzatia ca am facut o alegere buna si ca visul meu e pe maini bune cu toate sansele sa se indeplineasca.
Pregatiri de inceput
Am primit dieta si materiele auxiliare, le-am studiat si apoi am facut un plan pe mai multe segmente:
ORGANIZATORIC
- facut lista de cumparaturi pentru o saptamana cu alimentele grupate pe raioanele de supermarket ca sa nu umblu de bezmetica de colo-colo;
- facut loc in frigider si aruncat ce nu mai trebuia;
MOTIVATIONAL
- am stabilit prima sedinta de coaching cu Valentin
- m-am vazut cu Andra in oras sa ii povestesc de planurile mele si sa ma sfatuiesc cu ea
- am vorbit cu prietena mea Andreea si chiar am avut o sesiune de coaching pe subiectul asta
CU EFECT IN VIITOR
- am decis sa creez aceasta pagina si sa imi spun povestea ca poate or fi oameni care sa ma incurajeze;
- am decis sa impart obiectivul mare in obiective mai mici si la fiecare 5kg date jos sa sarbatoresc victoria. Asa daca imi vine sa renunt la un momentdat nu ma gandesc ca mai am 21,8kg de dat jos, ci ma gandesc ca mai am 1,8kg de dat jos pana sa pot sa sarbatoresc. Am ales si o recompensa draguta pentru asta, dar o sa vorbesc de ea intr-un post viitor cand o sa o si iau.
As zice ca mi-am facut temele cu bine la capitolul pregatiri, acum sa trecem la actiune.